Беконът е продукт от пушено или осолено свинско месо. Противно на общоприетото

...
Беконът е продукт от пушено или осолено свинско месо. Противно на общоприетото
Коментари Харесай

Празник за чревоугодници и просто гладни: Да живей, живей бекона!

Беконът е артикул от пушено или осолено свинско месо.

 

Противно на общоприетото разбиране, това не е просто една от разновидностите на месо с угоеност: за производството на бекон се употребява страната на младо прасе, угоено по специфичен метод, без прешлени, гръдна кост и кости. При вярно угояване подкожната лой и месото се разпределят на съвсем идентични пластове. Беконът може да се яде независимо или като гарнитура (например като част от по този начин известната британска закуска), а също по този начин може да се употребява като вторична съставна част, която придава на ястието приятна пикантност, да вземем за пример в бургери, сандвичи или супи.

В края на 90-те години известността на бекона в Съединени американски щати и Канада стартира внезапно да нараства – това събитие даже се трансформира в „ бекон фикс идея “.

 

Смята се, че повишаването на известността на диетите с ниско наличие на въглехидрати като диетата на Аткинс е асъдействало също за това.Традиционните ястия с бекон (сандвич с бекон с маруля и домати, салата Коб, пица, бургери и хот-дог с бекон и др.) са допълнени с по-необичайни - да вземем за пример питки с бекон и кленов сироп, очукан бекон и даже бекон сладолед. А американската компания J&D`s Foods отиде по-далеч и, откакто реши да играе на известността на бекона, пусна цяла линия артикули с усет на бекон: сол с бекон, „ Бейкън “ (майонеза с усет на бекон), пуканки, еликсир за устни и даже пощенски пликове под формата на плочки с усет на бекон - лепило с усет на бекон.

В края на краищата всичко е по-вкусно с бекон - най-малко някои хора мислят по този начин. Тъй като беконът е толкоз известен, не е чудно, че има цялостен празник, отдаден на него. Отбелязването от дълго време е минало границите на Северна Америка.

 

Денят на бекона е основан през 2000 година по концепция на трима студенти от Бедфорд, Масачузетс - Алекса Хафлорд, Сет Ритенхаус и Евън Салим.

 

Те решили, че нашареното със сланина месо и толкоз вкусно и известно, че несъмнено заслужава обособен празник. Те организирали първия Ден на бекона и основават уебсайт, с цел да го разпространяват. Само за няколко години Денят на бекона стана доста известен в Съединени американски щати, а по-късно и отвън страната, макар че датата му е обвързвана с различен американски празник - Деня на труда. Най-добрият метод да отпразнувате Международния ден на бекона е, несъмнено, да се насладите на ястия с бекон за закуска, обяд и вечеря или даже да организирате тематично празненство, където всеки посетител би трябвало да донесе лично ядене с бекон.Ако не се страхувате от непредвидени съчетания на храни, можете да експериментирате с необикновени ястия с бекон като сладолед с бекон, затрупан с шоколад бекон или сладко от бекон... Между другото, даже тези, на които религиозните вярвания не им разрешават да ядат свинско и вегетарианците, могат да честват деня на бекона: други възможности на бекона от други типове месо (пуешко, агнешко, телешко, козе), както и вегетариански бекон от соев протеин или тофу е основано особено за тях.

 

***

 

Две предписания за тялото и душата:

 

тиквички - 3 - 4 бр.
бекон - 200 г
гъби - 8 бр.
лук - 1 глава
пилешко месо - 200 г (филе)
топено сирене - 1 опаковка (150 г)
кашкавал - за поръсване
черен пипер - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
чубрица - 1 ч.л.
доматено пюре - 3 - 4 с.л.

 

Тиквичките се издълбават и се подреждат в тавичка, заливаме с малко олио и 1 ч.ч. вода. Слагаме ги във фурна за към 30 минути на 200 градуса.

 

През това време запържваме нарязания лук, гъби, бекон и пилешкото месо.

Добавяме подправките и най-после домата, оставяме още 10-тина минути и махаме от котлона.

 

Пълним тиквичките със сместа и още веднъж във фурната за 20 минути.

Накрая прибавяме топеното сирене и кашкавала към печените тиквички и след 10 минути стопираме фурната.

 

Голяма вкусотия се поучава!

 

***

Подгответе тава за печене като я намазвате фино с олио. Загрейте фурната на 180-200 градуса.

 

Смесете крема сирене с кашкавал, ситно нарязан лук и вакълцан бекон. Добавете подправки по усет в сместа. Разбъркайте добре. По предпочитание можете преди този момент леко да запържите бекона. Ако е пушен, може да го оставите недопечен.

 

Измийте гъбите. Отстранете пънчетата им. Нарежете ги на ситно и ги прибавете към сместа за пълнене. Разбъркайте още веднъж. Напълнете чадърчетата на гъбите с плънката.

 

Подредете ги в тавичката за печене. Покрийте с фолио и печете за към 40 минути.

Малко преди да извадите от фурната махнете фолиото, с цел да заловен коричка.

 

Ще си оближите пръстите!

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР